1 lipca 2013

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

  
               Sałatka z tuńczykiem i ryżem jest świetnym dodatkiem na świeży chlebek, czy chrupkie wafle.
Polecam ją wszystkim smakoszom ryb, ponieważ bardzo wyraźnie czuć w niej ich smak :) 

Składniki:
-1 torebka ryżu
-1 puszka kukurydzy
-1 puszka tuńczyka 
-4 ogórki kiszone lub konserwowe
-1 łyżka majonezu
-sól i pieprz

Przygotowanie:
Ryż ugotować, gdy ostygnie wymieszać z odcedzonym tuńczykiem i odcedzoną kukurydzą. Ogórki kiszone pokroić w kosteczkę i dodać do reszty, razem z łyżką majonezu. Doprawić solą i pieprzem.

SMACZNEGO!

kaloryczność: 100g - 116 kcal (z majonezem lekkim)*


2 komentarze:

  1. z tuńczykiem jeszcze nie robiłam, ale z chęcią spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Sałatka o zupełne innym smaku,bardzo ciekawe połączenie skladników.Warto wypróbować!

    OdpowiedzUsuń