8 kwietnia 2015

Leczo bez mięsa


       Leczo, które uwielbiam! W wersji dietetycznej, bo bez tłuszczu i mięsa, ale bardzo sycące ;) Papryka nadaje mu słodkości i sytości. Polecam ją wszystkim lubiącym smak sosu słodko-kwaśnego, nie zawiedziecie się! 


Składniki: (na jedną dużą porcję, lub dwie mniejsze)
- 2 papryki czerwone lub żółte
- 1 cebula
- przecier pomidorowy 500g
- 1 ząbek czosnku
-  pieprz i sól
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- pół cukini
- 4 pieczarki

Przygotowanie:
W garnku ugotować pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę i cukinię. Po ugotowaniu odlać wodę, by została tylko na samym dnie, dodać przecier pieczarki, zagotowanć. Dodać przyprawy. Gotować jeszcze co najmniej 15 min, im dłużej gotujemy tym danie smaczniejsze ;) 

Smacznego! 


1 komentarz:

  1. Robiłam podobne, ale bez cukinii i bardzo lubię ;)

    OdpowiedzUsuń