16 kwietnia 2013

Mielone z pieczarkami



A oto mielone z pieczarkami, idealne do obiadu z ziemniakami, i surówką, a najlepiej kiedy jeszcze do tego zrobi się samodzielnie sos biały (pieczarkowy). Takie połączenie jest naprawdę bardzo dobre :) 

Składniki:
-mielone 500g
-1 jajko
-1cebula
- mały ząbek czosnku
-1 duża bułka
-1 szklanka rosołu ( 1 kostkę bulionu rozpuścić w 1 litrze gorącej wody)
-sól i pieprz
-szczypta papryki ( przyprawy)
-bułka tarta

Sposób przyrządzenia:
Mielone wymieszać z jajkiem i pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Bułkę namoczyć w rosole, dodać czosnek, przyprawić i wyrobić z mięsem. 
Pieczarki pokroić i podsmażyć na maśle z cebulką.Ostudzić i pokroić na mniejsze części.
Formować mielone, w środek włożyć trochę pieczarek i obtoczyć w mięsie, dokładnie żeby nie wyleciały podczas smażenia. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy.

SMACZNEGO!


6 komentarzy:

  1. wyglądają bardzo apetycznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny pomysł na mielone.Wypróbuje!

    OdpowiedzUsuń
  3. Robię podobne,ale obtaczam jak schabowe,też są pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wypróbowałam wszystkim smakowały!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo się cieszę :) i zachęcam do wypróbowania innych przepisów ! :)

      Usuń
  5. Bardzo ładne zdjęcia,zachęcaja do zakupu!!

    OdpowiedzUsuń