26 maja 2013

Babka majonezowa



        Przedstawiam Wam babkę majonezową, która jest naprawdę przepyszna :) Idealnie wilgotna, puszysta idealna w smaku. Polecam ten przepis, bo naprawdę warto! Sprawdzony, bardzo łatwy nawet początkujących :) Zachęcam do spróbowania...

Składniki:
-4 jaja
-1 szklanka cukru
-pół szklanki mąki ziemniaczanej
-3/4 szklanki mąki pszennej (trzy czwarte)
-4 łyżki stołowe majonezu
-zapach np. rumowy
-mały proszek do pieczenia

Sposób przygotowania:
Jaja i cukier ubić. Dodać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać majonez. Piec 45 min w temp. 180 stopni. Można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem, czy czekoladą. :)

SMACZNEGO!

Kaloryczność: 100g - 418 kcal






4 komentarze:

  1. Hmm...majonezowej jeszcze nie miałam okazji spróbować, ale słyszałam że bardzo dobra i zauważyłam że nie daje się tu masła ani oleju :) może wypróbuję

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie daję się innego tłuszczu, bo majonez w pewnym stopniu go zastępuje i nadaje tej wilgotności :) Polecam, bo naprawdę jest pyszna.

      Usuń
  2. Bardzo dobra babka!

    OdpowiedzUsuń