Kokoski robiłam już jak byłam małą dziewczynką, dlatego smak ich kojarzy mi się z dzieciństwem :) Kokosowe, słodkie, z wierzchu trochę chrupkie, a w środku trochę wilgotne, po porostu przepyszne, a ich zapach kokosowo-śmietankowy - obłędny!
Idealne do kawy, herbaty, na spotkania z przyjaciółmi, rodziną, czy ot tak, gdy najdzie Was ochota. Polecam!
Składniki: ( ok. 140 ciasteczek )
- ok.130g wiórki kokosowe
-160g kleiku ryżowego
-3 jajka
-250g margaryna
-300g cukru (1,5 szklanki)
-aromat (ja dałam śmietankowy <3 )
Przygotowanie:
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Jajka ubić z cukrem, dodać aromat, margarynę, kleik ryżowy i wiórki kokosowe. Wstawić do nagrzanego piekarnika (termoobieg) 180 stopni na ok. 10 min.
SMACZNEGO!
Kaloryczność: 100g - 457 kcal ( 1 ciastko ok. 32 kcal)
Są bardzo smaczne i proste do zrobienia.Takiej wersji wcześniej nie robiłam .Przepis idzie do mojego zeszytu z przepisami!
OdpowiedzUsuńU mnie wyszły jaśniejsze,ale tez bardzo smaczne!
OdpowiedzUsuń